SINAVDA ÇIKMIŞ ÖRNEK SORULAR

Spor İletişimi Sınavı

Şiddet olaylarıyla anılan 1972 Yaz Olimpiyat Oyunları nerede yapılmıştır?

A) Münih
B) Helsinki
C) Roma
D) Montreal
E) Atina

(Cevap: A)

Dünyanın en fazla gelir elde eden yirmi futbol kulübünün gelir kalemleri
 içerisinde en yüksek payı aşağıdakilerden hangisi alır?

A) Sponsorluk gelirleri

B) Maç günü gelirleri

C) Yayın gelirleri

D) Kombine kart satışı

E) Forma satışı

(Cevap: C)

Aşağıdaki kadın voleybol takımlarımızdan hangisi CEV Şampiyonlar Ligi’nde hiç 'Final Four’da yer almamıştır?

A) Beşiktaş
B) Galatasaray
C) Fenerbahçe
D) Eczacıbaşı
E) Vakıfbank

(Cevap: A)

Zeljiko Obradovic aşağıdaki takımlardan hangisiyle Euroleague'de şampiyon olmamıştır?

A) Partizan
B) Joventud Badalona
C) Real Madrid
D) Fenerbahçe
E) Benetton Treviso

(Cevap: E)

Milli tenisçimiz Marsel İlhan hangi Grand Slam turnuvasında ilk kez ana tabloya çıkmayı başarmıştır?

A) Avustralya Açık
B) Roland Garros
C) Wimbledon
D) Amerika Açık
E) Hiçbiri

(Cevap: D)

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin yıllarca mücadele ettiği hastalığın adı nedir?

A) ALS
B) Parkinson
C) Alzheimer
D) Behçet Hastalığı
E) AIDS

(Cevap: B)

Türkiye hangi dalda hiç olimpiyat madalyası almamıştır?

A) Yüzme
B) Atletizm
C) Boks
D) Güreş
E) Tekvando

(Cevap: A)

Aşağıdaki futbolculardan hangisi Türkiye liglerinde gol kralı olmamıştır?

A) Şota Arveladze
B) Pierre van Hooijdonk
C) Alex de Souza
D) Ariza Makukula
E) Milan Baros

(Cevap: B)

Aşağıdaki cümlelerden hangisinde 'de' veya 'ki' bağlaçlarının kullanımından bir hata yoktur?

A) Bunun üzerine Hüseyin Avni Aker der ki, “Forma almakta sorun değil, bulmak da. Bendeki formaların tarihi bir yanı da var; ki asıl değerli olan da bu.”
B) Bunun üzerine Süleyman Seba der ki, “Forma almak da sorun değil, bulmak da. Bendeki formaların tarihi bir yanı da var; ki asıl değerli olan da bu.”
C) Bunun üzerine Lefter Küçükandonyadis der ki, “Forma almak da sorun değil, bulmak da. Bendeki formaların tarihi bir yanı da varki, asıl değerli olan da bu.”
D) Bunun üzerine Metin Oktay der ki, “Forma almak da sorun değil, bulmak da. Bende ki formaların tarihi bir yanı da var; ki asıl değerli olan da bu.”
E) Bunun üzerine Nejat Biyediç derki, “Forma almak da sorun değil, bulmak da. Bendeki formaların tarihi bir yanı da var; ki asıl değerli olan da bu.”

(Cevap: B)

Aşağıdaki 'Kemal'lerden hangisi Türkçe edebiyatta referans isimlerden biri değildir?

A) Yahya Kemal
B) Kemal Tahir
C) Kemal Aslan
D) Yaşar Kemal
E) Orhan Kemal

(Cevap: C)

Spor yaparken kaslarda biriken ve kas tutulmalarına ve ağrılarına sebep olan asit çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sülfürik Asit
B) Nitrik Asit
C) Borik Asit
D) Laktik Asit
E) Fosforik Asit

(Cevap: D)

Spor Hukuku ve Yönetimi Sınavı

WADA aşağıdakilerden hangisinin kısaltmasıdır? 

A) Dünya Altın Adamlar Derneği
B) Uluslararası Dopingle Mücadele Ajansı
C) Dünya Dart Federasyonu
D) Uluslararası Dans Ajansı

(Cevap: B)

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) merkezi aşağıdaki şehirlerden hangisindedir?

A) Nyon
B) Londra
C) Lozan
D) Zürih

(Cevap: D)

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ev sahipliğini yapmak için yarışan İstanbul aşağıdaki şehirlerden hangisine kaybetmiştir?

A) Tokyo
B) Lizbon
C) Madrid
D) Rio

(Cevap: A)

Aşağıdaki kurullardan* hangisi Spor Genel Müdürlüğü'nün hukuk kurullarından biri değildir?

A) Genel Müdürlük Ceza Kurulu
B) Merkez Ceza Kurulu
C) Merkez Disiplin Kurulu
D) Tahkim Kurulu

(Cevap: C)

* Sorunun sorulduğu yıl için geçerlidir. 

Aşağıdaki ülkelerden hangisi iki kez FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını kazanmamıştır?

A) Brezilya
B) İtalya
C) İspanya
D) Meksika

(Cevap: C)

UEFA'nın 2004 yılında başlattığı UEFA Kriterleri sisteminin mali ayağını oluşturan yapının günümüzdeki adı nedir?

A) Mali Raporlama
B) Finansal Denetim
C) Mali Dış Denetim
D) Finansal Fair Play

(Cevap: D)

Aşağıdakilerden hangisi UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nı hiç kazanamamıştır?

A) İspanya
B) İngiltere
C) Çekoslovakya
D) Danimarka

(Cevap: B)

**Sayfa güncellenmeye devam edecektir.**

(Son güncelleme: 21.10.2019, 17:53)